Lajmet

 • 30/01/2023

  Prishtinë, 30 janar 2023 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve shpall konkurs për Zyrtarë të Lartë Komunal të Zgjedhjeve për gjashtë komunat: Mitrovicë e Veriut, Zveçan, Leposaviq, Zubin Potok, Mamushë dhe Lipjan. Këto konkurse do të jenë të hapura deri më: 14 shkurt 2023, në orën 16:00. Aplikacionet e dërguara me postë, të cilat mbajnë vulën [...]

 • 26/01/2023

  Prishtinë, 26 janar 2023 – Me qëllim të mbështetjes së punës së OJQ-ve dhe institucioneve shkollore, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i dhuroi 820 Tabletë PC, të cilat janë përdorur më parë gjatë proceseve zgjedhore në procesimin e rezultateve preliminare. Paraprakisht, kryetari i KQZ-së, Kreshnik Radoniqi nënshkruajti memorandum bashkëpunimin për shpërndarjen dhe pranimin e këtyre pajisjeve [...]

 • 19/01/2023

  Prishtinë, 19 janar 2023 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e dytë për vitin 2023, të kryesuar nga kryetari, Kreshnik Radoniqi. Në këtë mbledhje, KQZ-ja mori vendim për caktimin e lartësisë së mjeteve nga fondi për mbështetjen e subjekteve politike për periudhën 1 janar – 31 dhjetor 2023. Shuma e mjeteve për financimin e [...]

 • 15/12/2022

  Prishtinë, 15 dhjetor 2022 – Kryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Kreshnik Radoniqi dhe anëtarët tjerë të KQZ-së, Arianit Elshani, Alim Rama dhe Ilir Gashi morën pjesë në tryezën e organizuar nga Instituti Demokratik i Kosovës me temën “Financimi politik në Kosovë: çka pas ndryshimeve të reja ligjore?”. Pjesë e panelit, përveç kryetarit të KQZ-së, [...]

 • 12/12/2022

  Prishtinë, dhjetor 2022 - Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti punëtorinë e radhës me Zyrtarët e Lartë Komunal të Zgjedhjeve. Gjatë këtij takimi, të mbështetur nga Misioni i OSBE-së në Kosovë, u diskutua për tema të ndryshme. Në fokus të kësaj tryeze ishte informimi i votuesve, sidomos votuesit në zona rurale dhe komunitetit tjera të margjinalizuara. [...]

 • 12/12/2022

  Prishtinë, 12 dhjetor 2022 – Pas procesit të rekrutimit, i filluar në muajin tetor 2022, Kryesuesi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, z. Kreshnik Radoniqi mori vendim për emërimin e z. Besnik Buzhala si Drejtor i Zyrës për Regjistrim, Certifikim dhe Kontrollin Financiar të Subjekteve Politike (ZRCKFSP). Konkursi për këtë pozitë është shpallur pas hyrjes në [...]

 • 11/12/2022

  Prishtinë, 11 dhjetor 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e radhës lidhur me zgjedhjet e jashtëzakonshme të 18 dhjetorit për kryetar të katër komunave dhe zgjedhjeve të parakohshme të 25 dhjetorit për dy kuvendet komunale.   Pas vendimit të Presidentes së Republikës së Kosovës, znj. Vjosa Osmani për shtyrjen e zgjedhjeve të jashtëzakonshme [...]

 • 10/12/2022

  Prishtinë, 10 dhjetor 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e radhës lidhur me përgaittjet për organizimin e zgjedhjeve të jashtëzakonshme të 18 dhjetorit për kryetar të katër komunave: Mitrovicë e Veriut, Leposaviq, Zveçan dhe Zubin Potok, si dhe zgjedhjeve të parakohshme të 25 dhjetorit për Kuvendin Komunal të Zveçanit dhe Leposaviqit. Në fillim [...]

 • 08/12/2022

  Prishtinë, 8 dhjetor 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e radhës ku mori disa vendime në kuadër të përgatitjeve për organizimin e zgjedhjeve të jashtëzakonshme të 18 dhjetorit për kryetar të katër komunave dhe të zgjedhjeve të parakohshme të 25 dhjetorit për dy kuvendet komunale. Në këtë mbledhje u njoftua lidhur me ecurinë [...]

 • 07/12/2022

  Prishtinë, 7 dhjetor 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve organizoi tërheqjen e shortit për renditjen e subjekteve politike dhe kandidatëve në fletëvotimin e zgjedhjeve të jashtëzakonshme të 18 dhjetorit për kryetar të komunave (Mitrovicë e Veriut, Zveçan, Leposaviq dhe Zubin Potok) dhe zgjedhjeve të parakohshme të 25 dhjetorit për Kuvendin Komunal të Zveçanit dhe Leposaviqit. [...]

 • 06/12/2022

  Prishtinë, 6 dhjetor 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se më 6 dhjetor ka filluar periudha e aplikimit për regjistrim për votim jashtë Kosovës për zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin Komunal të Zveçanit dhe Leposaviqit. Afati i aplikimit për këtë periudhë do të përfundojë më 9 dhjetor 2022. Gjatë kësaj periudhe, shtetasit e Kosovës [...]

 • 06/12/2022

  Prishtinë, 6 dhjetor 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se më 6 dhjetor ka filluar periudha e aplikimit për regjistrim për votim jashtë Kosovës për zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin Komunal të Zveçanit dhe Leposaviqit. Afati i aplikimit për këtë periudhë do të përfundojë më 9 dhjetor 2022. Gjatë kësaj periudhe, shtetasit e Kosovës [...]