News

 • 25/05/2023

  Prague, May 2023 – A delegation of the Central Election Commission, consisting of members Alban Krasniqi and Arianit Elshani and the spokesperson of the institution, Valmir Elezi, participated in the meeting organized by the International Foundation for Electoral Systems (IFES), which was held in Prague, Czech Republic. In this meeting, the fifth in a row [...]

 • 14/04/2023

  Prishtinë, 14 prill 2023 – Sot, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve publikoi raportet e paaudituara financiare të partive politike të vitit 2022. Duke pasur parasysh se ende nuk është bërë auditimi i këtyre raporteve, publikimi i tyre shoqërohet me tekstin sqarues: “Këto raporte financiare janë të paaudituara dhe mund të pësojnë ndryshime dhe saktësime gjatë procesit të [...]

 • 06/04/2023

  Prishtinë, 6 prill 2023 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e radhës në kuadër të përgatitjeve për organizimin e zgjedhjeve të jashtëzakonshme për kryetar të katër komunave: Mitrovicë e Veriut, Zveçan, Leposaviq dhe Zubin Potok si dhe zgjedhjeve të parakohshme për dy kuvendet komunale: Zveçan dhe Leposaviq, të cilat do të mbahen më 23 [...]

 • 09/03/2023

  Prishtinë, 9 mars 2023 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka filluar me zbatimin e planit operacional për organizimin e zgjedhjeve të jashtëzakonshme për kryetar të katër komunave: Mitrovicë e Veriut, Zveçan, Leposaviq dhe Zubin Potok dhe zgjedhjeve të parakohshme për kuvendet komunale të dy komunave: Zveçan dhe Leposaviq, të cilat do të mbahen më 23 [...]

 • 02/02/2023

  Pristina, February 02, 2023 – The Central Election Commission published the document “Voter turnout trends in the Republic of Kosovo 2009 - 2021". The data analyzed in this document belong to 5 election processes for the Assembly of the Republic of Kosovo (2010; 2014; 2017; 2019 and 2021) and 4 local election processes for Municipal [...]

 • 02/02/2023

  Pristina, February 2, 2023 - Central Election Commission marked "Global Election Day" for the tenth time. The main activity was organized in Pristina, a conference with the theme "Participation in the elections and the role of Kosovo institutions", where part of the panel were the Chairman of the CEC,Kreshnik Radoniqi, the Head of the EU [...]

 • 19/01/2023

  Prishtinë, 19 janar 2023 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e dytë për vitin 2023, të kryesuar nga kryetari, Kreshnik Radoniqi. Në këtë mbledhje, KQZ-ja mori vendim për caktimin e lartësisë së mjeteve nga fondi për mbështetjen e subjekteve politike për periudhën 1 janar – 31 dhjetor 2023. Shuma e mjeteve për financimin e [...]

 • 08/03/2022

 • 23/11/2021

    Prishtinë, 23 nëntor 2021 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve certifikoi rezultatet përfundimtare të raundit të dytë të Zgjedhjeve për Kryetarë të 18 nga 21 Komunat, të cilat u mbajtën më 14 nëntor 2021. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mori vendim për certifikimin e këtyre rezultateve pas konfirmimeve nga Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa dhe [...]

 • 20/11/2021

  Prishtinë, 20 nëntor 2021 - Komisioni Qendror i Zgjedhjeve shpalli rezultatet përfundimtare të raundit të dytë të Zgjedhjeve për Kryetarë të 20 nga 21 Komunat, të cilat u mbajtën më 14 nëntor 2021. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mori vendim për shpalljen e këtyre rezultateve pas konfirmimeve nga Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa, me [...]

 • 16/11/2021

  Prishtinë, 16 nëntor 2021 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mori vendim për certifikimin e rezultateve përfundimtare të Zgjedhjeve për 38 Kuvendet Komunale, të cilat u mbajtën më 17 tetor 2021. Në këtë mënyrë, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve përmbylli procesin e Zgjedhjeve për Kuvende Komunale. Statistics Statistics by municipalities Statistics by polling stations [...]

 • 14/11/2021

    Prishtina, 14 November 2021 – The Central Election Commission published the website where the data related to the participation of citizens in the voting and the publication of the preliminary results of the second round of the Elections for Mayors of 21 Municipalities will be transmitted. The website for preliminary data is: www.zgjedhjet2021.org Through [...]