Lajmet

 • 04/09/2023

  Shtator 2023 – Një delegacion i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, i përbërë nga kryetari, Kreshnik Radoniqi, anëtari, Alban Krasniqi dhe Vesa Xharra, zyrtare e lartë ligjore nga Zyra për Regjistrim, Certifikim dhe Kontrollin Financiar të Subjekteve Politike – po marrin pjesë në Samitin Global të Parneritetit të Qeverisjes së Hapur, i cili po mbahen në [...]

 • 15/08/2023

  Prishtinë, 15 gusht 2023 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e radhës, të kryesuar nga kryetari, Kreshnik Radoniqi. Në këtë mbledhje, KQZ mori vendim për pezullimin e partisë politike Republikanët e Kosovës, e cila deri më 3 gusht 2023 ka pasur obligim që ta mbajë kuvendin zgjedhor. Sipas vendimit të KQZ-së, kjo parti politike [...]

 • 21/07/2023

  Prishtinë, 21 korrik 2023 – Sot, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ri-shpalli konkursin për kompozimin e melodisë së institucionit. Melodia e KQZ-së do të jetë e përhershme, indentifikuese e institucionit dhe informatat të cilat do të transmetohen dhe publikohen në audio apo video, do të shoqërohen me këtë melodi. Kjo melodi, duhet të ketë një ritëm [...]

 • 21/07/2023

  Prishtinë, 21 korrik 2023 – Me qëllim të zbatimit të Ligjit nr. 08/L-122 për Financim të Subjekteve Politike, në ueb faqen e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve janë publikuar raportet e shpenzimeve të tremujorit (prill – qershor 2023) të subjekteve politike të cilat janë të përfaqësuara në Kuvendin e Republikës së Kosovës. Sipas këtij ligji, subjektet [...]

 • 20/07/2023

  Prishtinë, 20 korrik 2023 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e 22-të në këtë vit, të kryesuar nga kryetari, Kreshnik Radoniqi. Në këtë mbledhje, KQZ mori vendim për miratimin e projektit “Informimi i votuesve për caktimin dhe ndërrimin e qendrës së votimit”. Ky projekt ka për qëllim të informojë qytetarët me të drejtë vote [...]

 • 19/07/2023

  Prishtinë, 19 korrik 2023 – Kryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Kreshnik Radoniqi priti në takim edhe ambasadorin e Truqisë në Kosovë, Tunç Angılı. Gjatë këtij takimi, kryetari Radoniqi dhe ambasadori Tunç Angılı biseduan më gjerësisht lidhur me procesin e reformës zgjedhore, i përfunduar gjatë muajit qershor nga Kuvendi i Kosovës. Radoniqi e njoftoi ambsadorin [...]

 • 18/07/2023

  Prishtinë, 18 korrik 2023 – Gjatë ditës së sotme, kryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Kreshnik Radoniqi priti në takim edhe ambasadorin e Francës në Kosovë, Olivier Guérot. Kryetari Radoniqi e njoftoi ambasadorin Guérot se aktualisht Komisioni Qendror i Zgjedhjeve është duke punuar në harmonizimin e Rregulloreve Zgjedhore, proces ky i domosdoshëm pas miratimit nē [...]

 • 18/07/2023

  Prishtinë, 18 korrik 2023 – Kryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Kreshnik Radoniqi priti në takim Shefin e Zyrës së BE-së dhe njëherit Përfaqësues i Posaçëm i BE-së në Kosovë, Tomáš Szunyog. Në këtë takim, Radoniqi mirëpriti përfundimin e procesit të reformës zgjedhore, ndërsa bisedoi me ambasadorin Szunyog lidhur me angazhimin aktual të KQZ-së për [...]

 • 10/07/2023

  Korrik, 2023 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka filluar procesin e haromonizimit të Rrgulloreve Zgjedhore me Ligjin për Zgjedhjet e Përgjithshme, i miratuar më 8 qershor 2023 nga Kuvendi i Republikës së Kosovës. Për këtë qëllim, KQZ-ja mbajti punëtorinë treditore, në të cilën u shqyrtuan Rregulloret Zgjedhore, pasi në ligjin e miratuar në Kuvend janë [...]

 • 05/07/2023

  Tiranë, 5 korrik 2023 – Në Shqipëri po mbahet konferenca dyditore me temën qëndrore “Digjitalizimi i proceseve zgjedhore, perspektivat mbi sigurinë kibernetike dhe koordinimin ndërinstitucional në Ballkanin Perëndimor”, qëllimi i së cilës është shkëmbimi i praktikave midis trupave të menaxhimit të zgjedhjeve dhe agjencive tjera. Në këtë ngjarje të organizuar nga KQZ e Shqipërisë në [...]

 • 26/06/2023

  Prishtinë, 26 qershor 2023 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e njëzet për vitin 2023, të kryesuar nga kryetari, Kreshnik Radoniqi. Në këtë mbledhje, KQZ-ja u dakordua për ndërmarrjen e hapave të nevojshëm për harmonizimin e Rregulloreve Zgjedhore me Ligjin për Zgjedhjet e Përgjithshme, i miratuar më 8 qershor 2023 nga Kuvendi i Republikës [...]

 • 30/05/2023

  Prishtinë, 30 maj 2023 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve organizoi punëtorinë e përbashkët me institucionet tjera, Agjecinë e Regjistrimit Civil dhe Agjencisë Kadastrale të Kosovës. “Implementimi i adresave sipas sitemit unik në bazën e të dhënave të shtetasve të Republikës së Kosovës”, ishte tema kryesore e kësaj punëtorie e përkrahur nga misioni i OSBE-së në [...]