Call Us Today! 1.555.555.555|info@yourdomain.com

About web user

This author has not yet filled in any details.
So far web user has created 254 blog entries.

Mbledhja e 18-të: KQZ-ja miraton strategjinë për listën votuese

Prishtinë, 21 qershor 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e radhës të kryesuar nga Kryesuesi, Kreshnik Radoniqi. Në këtë mbledhje, KQZ-ja mori vendim për miratimin e strategjisë për listën votuese. Duke e ditur se lista votuese është komponenti kryesor i një procesi zgjedhor, KQZ-ja synon të rrisë besimin e votuesve dhe subjekteve politike [...]

2022-06-22T13:37:48+00:0021/06/2022|

KQZ në vizitë studimore në Mal të Zi për identifikimin elektronik të votuesve

Një delegacion i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, i kryesuar nga kryetari, Kreshnik Radoniqi qëndroi për vizitë zyrtare dhe studimore në Komisionin Shtetëror të Malit të Zi. Qëllimi i kësaj vizite, të mbështetur nga misioni i OSBE-së në Kosovë, ishte për shkëmbim përvojash në aplikimet e teknologjisë në zgjedhje dhe me theks të veçantë për të [...]

2022-06-19T22:29:16+00:0017/06/2022|

KQZ merr pjesë në punëtorinë me temën për fuqizimin e grave në zgjedhje

Më 18 dhe 19 maj, dy zyrtaret e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Mergita Kryeziu dhe Argjina Misini, morën pjesë në punëtorinë e organizuar nga Zyra Regjionale e IFES (Fondacioni Ndërkombëtar për Sisteme Zgjedhore) me temën “Rrjeti Rajonal Evropian për fuqizimin e grave në zgjedhje”. Në këtë punëtori, e cila u mbajtë në Pragë të Republikës [...]

2022-06-19T22:37:35+00:0006/06/2022|

Mbledhja e 17-të: KQZ miratoi planin e veprimit për hartimin e strategjisë

Prishtinë, 3 qershor 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e 17-të për vitin 2022, të kryesuar nga Kryesuesi, Kreshnik Radoniqi. Në këtë mbledhje, KQZ-ja mori vendim për miratimin e planit të veprimit për hartimin e Planit Strategjik të KQZ-së. Sipas këtij plani të veprimit, synohet që brenda një periudhe kohore të përcaktohen dhe [...]

2022-06-07T07:24:40+00:0003/06/2022|

Mbahet tryeza e përbashkët e institucioneve për mbikëqyrjen e financave të partive politike dhe nevojën për koordinim institucional

Prishtinë, 31 maj 2022 – Sot, në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve u organizua tryeza me temën: “Mbikëqyrja e financave të partive politike – nevoja për koordinim institucional. Në këtë tryezë, ku përveç KQZ-së, morën pjesë edhe përfaqësues e drejtues të institucioneve tjera: Drejtori i Agjencisë Anti-Korrupsion, Yll Buleshkaj, Drejtori i ATK-së, Ilir Murtezaj dhe nga [...]

2022-05-31T19:18:30+00:0031/05/2022|

KQZ me plan konkret për adresimin e rekomandimeve të Misionit të Vëzhguesve të Zgjedhjeve nga Bashkimi Europian për Zgjedhjet Lokale 2021

Prishtinë, 31 mars 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e radhws dhe mori vendim për miratimin e planit të veprimit për adresimin e rekomandimeve nga Misioni Vëzhgues i Zgjedhjeve i Bashkimit Europian për Zgjedhjet Lokale 2021.   Në mesin e rekomandimeve të BE-së është që të modernizohet metoda e regjistrimit të votuesve jashtë [...]

2022-04-03T16:28:49+00:0031/03/2022|

Publikim i KQZ-së: Analizë e votave me asistencë në Zgjedhjet Lokale 2021

Prishtinë, 31 mars 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve miratoi publikimin e dokumentit me titull: “Analizë e votave me asistencë në Zgjedhjet Lokale 2021”. Ky dokument është në vijim të analizave të ndryshme që KQZ-ja kryen pas çdo procesi zgjedhor. Bazuar në Ligjin për Zgjedhjet e Përgjithshme është i mundur votimi me asistencë. Kjo do [...]

2022-04-03T16:29:09+00:0031/03/2022|

KQZ dërgon në ATK raportet e auditimit të partive politike të viteve 2018, 2019 dhe 2020

Prishtinë, 17 mars 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e 11-të të kryesuar nga Kryetari i KQZ-së, Kreshnik Radoniqi. Në këtë mbledhje, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mori vendim për dërgimin në Administratën Tatimore të Kosovës (ATK) të raporteve të auditimit të partive politike, të cilat u takojnë viteve 2018, 2019 dhe 2020. Ky [...]

2022-03-22T14:22:41+00:0017/03/2022|

ACEEEO shpërbëhet në heshtje, KQZ-ja e Kosovës votoi për përjashtimin e institucioneve të zgjedhjeve të Rusisë dhe Bjellorusisë

Prishtinë, 10 mars 2022 – Asociacioni i Zyrtarëve Zgjedhorë Europian (ACEEEO), i themeluar në fillim të viteve 90-ta të shekullit të kaluar, është shpërbërë në heshtje. Kjo ka ndodhur për shkak të dështimit për të votuar për përjashtimin e Trupave Menaxhuese të Zgjedhjeve të Federatës Rusë dhe Republikës së Bjellorurisë. Përjashtimi nga ACEEEO, sipas statutit, [...]

2022-03-22T14:25:19+00:0010/03/2022|

Mbledhja e KQZ-së: Regjistrimi i dy partive politike dhe raporti i shpenzimeve për Zgjedhjet Lokale 2021

Prishtinë, 9 mars 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e 10-të për këtë vit, të kryesuar nga Kryetari i KQZ-së, Kreshnik Radoniqi. Në këtë mbledhje, KQZ-ja mori vendim për regjistrimin e dy partive politike: GUXO dhe Bashkimi për Ndryshim ANAMORAVA. Pas këtyre dy vendimeve, sipas regjistrit, numri i partive politike të regjistruara në [...]

2022-03-10T09:49:51+00:0009/03/2022|
Go to Top