Call Us Today! 1.555.555.555|info@yourdomain.com

KQZ vazhdon me fushatën sensibilizuese për të drejtën e votës dhe kandidimin në zgjedhje

14-15 maj 2024 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve është duke vazhduar me fushatën informuese dhe edukuese për të rinjtë lidhur me procesin zgjedhor në Repulikën e Kosovës: Vota jote, zëri yt! Kush ka të drejtë vote? Kush garon në zgjedhje? Pse duhet të votosh? Çka është vota? – janë vetëm disa nga pyetjet me përgjigjet [...]

Mijëra të rinj anembanë Kosovës pjesë e fushatës informuese të KQZ-së: Zëri yt, vota jote!

Prishtinë, 13 maj 2024 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka filluar fushatën për edukimin dhe informimin e votuesve të rinj për procesin zgjedhor në vendin tonë. Me anë të këtij projekti, i cili do të përfundojë më 31 maj 2024, të rinjtë do të informohen për të drejtën е tyre për të votuar, procesin zgjedhor, [...]

Si të plotësohet fletëvotimi për procesin e votimit “Për apo Kundër, largimit të kryetarëve në komunat: Leposaviq, Zubin Potok, Zveçan dhe Mitrovicë e Veriut”, më 21 prill 2024

 

Periudha e regjistrimit për votim të personave me nevoja të veçanta 10 – 18 prill 2024, për procesin e votimit Për apo Kundër largimit të kryetarëve në komunat: Leposaviq, Zubin Potok, Zveçan dhe Mitrovicë e Veriut, më 21 prill 2024

Fillon afati për aplikim për regjistrim të votuesve jashtë Kosovës, 13 janar – 21 janar

Prishtinë, 13 janar 2021 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se periudha e aplikimit për regjistrim për votim jashtë Kosovës ka filluar sot, 13 janar dhe do të përfundojë më 21 janar 2021, në orën 18:00 sipas kohës lokale në Kosovë. Gjatë kësaj periudhe, shtetasit e Kosovës që jetojnë jashtë Republikës së Kosovës mund të [...]

Këto janë afatet për: Koalicione; çertifikim të subjekteve/kandidatëve; aplikim për regjistrim të votuesve jashtë Kosovës; votim përmes postës dhe aplikim për akreditim të vëzhguesve

  EMËRTIMI I AKTIVITETIT DATA E FILLIMIT DATA DHE ORA E  PËRFUNDIMIT TË AFATIT       Deklarimi i partive politike për pjesëmarrje në zgjedhje përmes Koalicionit 8 janar 12 janar, 18:00 Afati për aplikim të subjekteve politike për t’u çertifikuar për pjesëmarrje në zgjedhje 8 janar 16 janar, 18:00 Tërheqja e shortit për renditjen [...]

Periudha e aplikimit për regjistrim si votues jashtë Kosovës: 13 janar – 21 janar

Prishtinë, 10 janar 2021 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se periudha e aplikimit për t’u regjistruar si votues jashtë Kosovës do të fillojë më 13 janar dhe do të përmbyllet më 21 janar 2021, në orën 18:00. Të gjitha informacionet e detajuara dhe formularët do të publikohen së shpejti në ueb faqen e KQZ-së.

Këtu i gjeni të gjitha udhëzimet e KQZ-së për masat mbrojtëse nga COVID-19

Pas rekomandimeve të institucioneve shëndetësore, me qëllim të parandalimit të përhapjes së infeksionit me COVID-19, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka miratuar dy udhëzime administrative. Udhëzimi administrativ për masat mbrojtëse për votuesit dhe stafin zgjedhor në ditën e zgjedhjeve me qëllim të parandalimit të infeksionit me COVID-19: https://localhost/kqz/wp-content/uploads/2020/11/1154-2020-Vendim-per-miratimin-e-udhezimit-adm-nr-03-2020_17-11-2020_1.pdf Udhëzimi administrativ për votimin e personave të cilët [...]

KQZ miraton udhëzimin për votimin e personave të infektuar me COVID-19 dhe të vetizoluar (Dokument)

Prishtinë, 10 nëntor 2020 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka marrë vendim për miratimin e udhëzimit përmes së cilit përcaktohet mënyra e identifikimit, konfirmimit dhe votimi i qytetarëve me të drejtë vote, të cilët për shkak të testit pozitiv me COVID-19 janë në karantinë shtëpiake dhe të atyre që u është caktuar masa e vetizolimit.   [...]

KQZ ka mbajtur simulime të procesit zgjedhor për zgjedhjet lokale të vitit 2017

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, për zgjedhjet lokale të vitit 2017 ka mbajtur simulime të procesit zgjedhorë në disa universitete dhe kolegje me studentët e viteve të para (votues për herë të parë). Qëllimi i këtij simulimi ka qenë t’i përgatisim të rinjtë të cilët nuk kanë votuar asnjëherë në mënyrë që ata ta kenë më [...]

Go to Top