Call Us Today! 1.555.555.555|info@yourdomain.com

KQZ-ja mori pjesë në seminarin rajonal për identifikimin elektronik të votuesve

Tiranë, shtator 2022 – Një seminar dyditor për sfidat dhe praktikat me të mira rajonale të identifikimit elektronik të votuesve u mbajt në Tiranë, ku morën pjesë përfaqësues të trupave menaxhuese të zgjedhjeve nga rajoni, në mesin e tyre edhe Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i Republikës së Kosovës. Ky seminar u organizua nga OSBE/ODIHR dhe [...]

2022-09-22T15:55:00+00:0022/09/2022|

KQZ-ja vazhdon punën në hartimin e planit strategjik 2023 – 2026

Tiranë, 13 – 16 shtator 2022 – Në vazhdim të zbtimit të planit të veprimit për hartimin e Planit Strategjik për periudhën 2023 – 2026, Komisioni Qendror i Zgjedhjve organizoi punëtorinë e radhës, ku morën pjesë edhe përfaqësues nga Zyra e BE-së në Kosovë dhe Misioni i OSBE-së. Në këtë punëtori, u përcaktuan themelet strategjike [...]

2022-09-20T10:59:58+00:0016/09/2022|

KQZ-ja fillon me shkatërrimin e materialit zgjedhor të Zgjedhjeve Lokale 2021

Prishtinë, 9 shtator 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka filluar me shkatërrimin e materialit zgjedhor të Zgjedhjeve Lokale të cilat u mbajtën në tetor dhe nëntor të vitit 2021. Sipas vendimit të KQZ-së, pjesë e materialit që do të shkatërrohet janë fletëvotimet, formularët e rezultateve; listat e votuesve dhe të tjera. Në përgjithësi, është [...]

2022-09-09T14:31:04+00:0009/09/2022|

Ministri i Jashtëm i Polonisë dhe njëkohësisht kryesuesi i radhës i OSBE-së, Rau vizitoi KQZ-në

Prishtinë, 15 korrik 2022 – Sot, në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve qëndroi për vizitë Ministri i Jashtëm i Polonisë dhe njëkohësisht kryesuesi i radhës i OSBE-së, Zbigniew Rau i cili u prit në takim nga Kryetari i KQZ-së, Kreshnik Radoniqi dhe Kryeshefi i SKQZ-së, Burim Ahmetaj. Kryesuesi i radhës i OSBE-së shoqërohej nga Ambasadori i [...]

2022-07-16T10:56:43+00:0015/07/2022|

KQZ-ja e Republikës së Kosovës mbështet iniciativën për themelimin e Asociacionit Pan-Europian të Zgjedhjeve

Prishtinë, 6 korrik 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i ka dhënë mbështetje njëzëri iniciativës për themelimin e Asociacionit Pan-Europian të Zgjedhjeve. Organizata e re që do të themelohet, pritet të përfshijë institucionet e menaxhimit të zgjedhjeve të shteteve të ndryshme nga Europa dhe organizata të tjera zgjedhore, që për mision do ta ketë promovimin [...]

2022-07-07T13:34:11+00:0007/07/2022|

Mbledhja e 18-të: KQZ-ja miraton strategjinë për listën votuese

Prishtinë, 21 qershor 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e radhës të kryesuar nga Kryesuesi, Kreshnik Radoniqi. Në këtë mbledhje, KQZ-ja mori vendim për miratimin e strategjisë për listën votuese. Duke e ditur se lista votuese është komponenti kryesor i një procesi zgjedhor, KQZ-ja synon të rrisë besimin e votuesve dhe subjekteve politike [...]

2022-06-22T13:37:48+00:0021/06/2022|

KQZ në vizitë studimore në Mal të Zi për identifikimin elektronik të votuesve

Një delegacion i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, i kryesuar nga kryetari, Kreshnik Radoniqi qëndroi për vizitë zyrtare dhe studimore në Komisionin Shtetëror të Malit të Zi. Qëllimi i kësaj vizite, të mbështetur nga misioni i OSBE-së në Kosovë, ishte për shkëmbim përvojash në aplikimet e teknologjisë në zgjedhje dhe me theks të veçantë për të [...]

2022-06-19T22:29:16+00:0017/06/2022|

KQZ merr pjesë në punëtorinë me temën për fuqizimin e grave në zgjedhje

Më 18 dhe 19 maj, dy zyrtaret e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Mergita Kryeziu dhe Argjina Misini, morën pjesë në punëtorinë e organizuar nga Zyra Regjionale e IFES (Fondacioni Ndërkombëtar për Sisteme Zgjedhore) me temën “Rrjeti Rajonal Evropian për fuqizimin e grave në zgjedhje”. Në këtë punëtori, e cila u mbajtë në Pragë të Republikës [...]

2022-06-19T22:37:35+00:0006/06/2022|

Mbledhja e 17-të: KQZ miratoi planin e veprimit për hartimin e strategjisë

Prishtinë, 3 qershor 2022 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e 17-të për vitin 2022, të kryesuar nga Kryesuesi, Kreshnik Radoniqi. Në këtë mbledhje, KQZ-ja mori vendim për miratimin e planit të veprimit për hartimin e Planit Strategjik të KQZ-së. Sipas këtij plani të veprimit, synohet që brenda një periudhe kohore të përcaktohen dhe [...]

2022-06-07T07:24:40+00:0003/06/2022|

Mbahet tryeza e përbashkët e institucioneve për mbikëqyrjen e financave të partive politike dhe nevojën për koordinim institucional

Prishtinë, 31 maj 2022 – Sot, në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve u organizua tryeza me temën: “Mbikëqyrja e financave të partive politike – nevoja për koordinim institucional. Në këtë tryezë, ku përveç KQZ-së, morën pjesë edhe përfaqësues e drejtues të institucioneve tjera: Drejtori i Agjencisë Anti-Korrupsion, Yll Buleshkaj, Drejtori i ATK-së, Ilir Murtezaj dhe nga [...]

2022-05-31T19:18:30+00:0031/05/2022|
Go to Top