2021-07-21T13:24:11+00:00

KRESHNIK RADONIQI

KRESHNIK RADONIQI Kryetar i KQZ-së Kreshnik Radoniqi është gjyqtar në Departamentin Special të Gjykatës së Apelit nga data 01.07.2019. Gjyqtari Radoniqi ka diplomuar në fakultetin Juridik të Universitetit të Prishtinës në vitin 2006, ndërsa provimin e jurisprudencës e përfundoj në korrik të vitit 2007. Në maj të vitit 2013 ka përfunduar studimet Master në SHBA – Karolina e Veriut. Punën profesionale e ka filluar në Gjykatën e Qarkut në Pejë si praktikant nga muaji maj i vitit 2006 deri në maj të vitit 2007. Prej vitit 2007 deri në vitin 2008, punoj si Zyrtar i Lartë Ligjor në Ministrinë e [...]

2021-07-05T10:10:02+00:00

SAMI KURTESHI

Sami Kurteshi u lind më 5 qershor 1960 në Gjilan. Shkollën fillore dhe gjimnazin - shkenca natyrore i kreu në Gjilan. Në periudhën 1978-1981 ka studiuar në fakultetin Teknik, dega e Elektroteknikës në Universitetin e Prishtinës. Pas demonstratave gjithëpopullore në Kosovë të vitit 1981, pasi ndiqet nga regjimi jugosllav, është larguar nga Kosova. Në vitin [...]

2020-05-28T13:11:23+00:00

ARIANIT ELSHANI

Arianit Elshani u lind më 16 mars 1992 në Rahovec.   Ka vijuar studimet në Fakultetin e Arkitekturës në UBT dhe në Fakultetin Filozofik të Universitetit të Prishtinës në drejtimin e Shkencave Politike. Është Politolog dhe anëtar i strukturave të Partisë Demoktratike të Kosovës nga viti 2009. Ka qenë i angazhuar si Këshilltar Politik në [...]

2022-03-17T11:27:39+00:00

SAMI HAMITI

Sami Hamiti lindi më 1 nëntor 1965 në Dumnicë të Poshtme të komunës së Podujevës. Shkollën fillore e ka mbaruar në vendlindje, në Dumnicë të Poshtme, ndërsa shkollën e mesme ekonomike në Prishtinë. Më 1990 ka mbaruar studimet në Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Prishtinë. Gjatë viteve 1992-1995 ka udhëhequr sektorin financiar të NT “VATRA”, [...]

2022-03-17T11:26:43+00:00

IBRAHIM SELMONAJ

U lind më 7 tetor të vitit 1968. Ka mbaruar shkollën e mesme në gjimnazin “Vëllezërit Frashëri” në Deçan. Studimet i vazhdoi në SH.L.P. “Bajram Curri” në Gjakovë në vitin 1991. Për disa vitë shërbeu si mësimdhënës në shkollën fillore “Minatorët e Trepqës” në Rastavicë. Studimet universitare i vazhdoi në Universitetin “ Hasan Prishtina” në [...]

2020-05-28T13:20:39+00:00

ALIM RAMA

Alim Rama është anëtar i Komisionit Qendror Zgjedhor i emëruar nga Lëvizja Vetëvendosje në shkurt 2020. Para kësaj detyre, Alim Rama ka qenë menaxher i Projektit për Mbështetje të Zgjedhjeve të Agjencisë së Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Afganistan, me buxhet vjetor mbi 100 milionë dollarë dhe rreth 120 pjestarë të stafit. Njëkohësisht [...]

2022-03-17T11:22:34+00:00

ILIR GASHI

Ilir Gashi lindi më 6 qershorit 1978 në Llapushnik të komunës së Drenasit. Ka ndjekur shkollën e lartë në gjuhën angleze në Prizren nga viti 1999/2002. Ka diplomuar në Shkenca Politike në Universitetin e Prishtinës 2009. Ka ndjekur programin në Institutin për studime politike në Prishtinë. Më pas, ai ka vazhduar një modul akademik në [...]

2022-03-17T11:25:18+00:00

ĆEMAILJ KURTISI

Ćemailj Kurtisi ka lindur më 14 qershor 1960 në Donji Ljubinje afër Prizrenit. Ai ka diplomuar në Fakultetin Juridik në Prishtinë. Për shkak të politikës, nuk mund të punësohet punë para luftës. Shkruan për shumë gazeta dhe revista në gjuhën boshnjake. Deri më tani ka shkruar shtatë libra. Nga viti 1991 deri në 1993 ka [...]

2022-03-17T11:23:38+00:00

FAZLI STOLLAJ

Fazli Stollaj u lind më 27 tetor të vitit 1974 në Istog. Shkollën fillore dhe të Mesme i mbaroi në vendlindje, ndërsa Fakultetin Elektronik në Universitetin e Prishtinës, duke arritur kualifikimin: Inxhinier i diplomuar i Elektroteknikës. Gjatë angazhimit të tij në organet e vetëqeverisjes lokale, z. Stollaj është emëruar Nënkryetar shtesë i komunës së Istogut, [...]