Njoftim nga mbledhja e KQZ-së

07/02/2020

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e parë pas emërimit të anëtarëve të rinj nga Presidenti i Republikës së Kosovës, të kryesuar nga kryetarja, Valdete Daka.

Në këtë mbledhje, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve miratoi rekomandimin për Presidentin e Republikës së Kosovës lidhur me kandidatët e radhës për deputetë të Kuvendit të Kosovës që do të zëvendësojnë deputetët e deritashëm, sipas listave të subjekteve politike përkatëse.

Nga subjekti politik Lëvizja VETËVENDOSJE! rekomandohet që:
1. Enver Haliti të zëvëndësojë Albin Kurtin;
2. Alban Hyseni të zëvendësojë Glauk Konjufcën;
3. Arta Bajralija të zëvëndësojë Albulena Haxhiun;
4. Fitim Haziri të zëvëndësojë Arben Vitia dhe
5. Eman Rrahmani të zëvëndësojë Haki Abazin.

Nga subjekti politik Lidhja Demokratike e Kosovës rekomandohet që:
1. Hatim Baxhaku të zëvëndësojë Anton Qunin;
2. Fidan Rekaliu të zëvëndësojë Lumir Abdixhikun;
3. Xhavit Uka të zëvëndësojë Avdullah Hotin;
4. Besa Gaxherri të zëvëndësojë Hykemete Bajramin dhe
5. Shkumbin Gashi të zëvëndësojë Besian Mustafën.

Nga subjekti politik Nova Demokratska Stranka rekomandohet që:
1. Zikreta Aliti të zëvëndësojë Emilija Redžepi.