KQZ publikon rezultatet preliminare të zgjedhjeve në katër komunat

23/04/2023

Prishtinë, 23 prill 2023, 21:00 – Pas numërimit të fletëvotimeve në vendvotime, Komisioni Qendror I Zgjedhjeve publikoi rezultatet preliminare të zgjedhjeve të jashtëzakonshme për kryetar në katër komunat Mitrovicë e Veriut, Zveçan, Leposaviq dhe Zubin Potok.

Në këto rezultate nuk përfshihen votat me kusht, të cilat do të numërohen dhe paraqiten në rezultatet përfundimtare që do të shpallen nga KQZ.

Rezultatet preliminare në këto katër komuna, janë si në vijim:

Komuna / Opstina Leposaviq /Leposavić
Subjekti politik/ Politički subjekt Kandidati / Kandidat Vota/Glasovi Përqindja/ Procenat
115 Lëvizja VETËVENDOSJE! LULZIM HETEMI 100 73.5%
112 PARTIA DEMOKRATIKE E KOSOVËS – PDK ALBULENA BEHLULI HETEMI 34 25.0%
113 PARTIA KOSOVSKIH SRBA ALEKSANDAR JABLANOVIĆ 2 1.5%

 

Komuna / Opstina Zubin Potok/Zubin Potok
Subjekti politik/ Politički subjekt Kandidati / Kandidat Vota/Glasovi Përqindja/ Procenat
112 PARTIA DEMOKRATIKE E KOSOVËS – PDK IZMIR ZEQIRI 196 52.1%
115 Lëvizja VETËVENDOSJE! FLATRON HASANI 180 47.9%

 

Komuna / Opstina Zvečan/Zveçan
Subjekti politik/ Politički subjekt Kandidati / Kandidat Vota/Glasovi Përqindja/ Procenat
112 PARTIA DEMOKRATIKE E KOSOVËS – PDK ILIR PECI 114 60.0%
115 Lëvizja VETËVENDOSJE! FETAH PECI 71 37.4%
114 SLADJANA PANTOVIC SLADJANA PANTOVIĆ 5 2.6%

 

Komuna / Opstina Mitrovica e Veriut / Severna Mitrovica
Subjekti politik/ Politički subjekt Kandidati / Kandidat Vota/Glasovi Përqindja/ Procenat
115 Lëvizja VETËVENDOSJE! ERDEN ATIQ 519 66.5%
112 PARTIA DEMOKRATIKE E KOSOVËS – PDK TAULANT KELMENDI 186 23.8%
111 INICIATIVE QYTETARE MITROVICA BETIM OSMANI 75 9.6%