Deri në orën 15:00 votuan 18 mijë 729 votues apo 32.30 %

19/05/2019

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti konferencën e tretë lidhur me zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar në katër komuna: Leposaviq, Zubin Potok, Zveçan dhe Mitrovicë e Veriut.

Kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka bëri të ditur se procesi i votimit në këto komuna është duke vijuar pa ndonjë problem.

KQZ njofton se deri në orën 15:00 të drejtën e tyre për të votuar e kanë shfrytëzuar 18 mijë e 729 (32.30%) qytetarë me të drejtë vote nga 57 mijë e 983 sa është numri i përgjithshëm i tyre. Në zgjedhjet lokale të 22 tetorit 2017, deri në të njëjtën kohë kishin votuar 17 mijë 544 votues apo 30.79%.

 

   Komunat Numri i votuesve

2019

Pjesëmarrja e votuesve deri në orën 15:00
2017 2019
   LEPOSAVIQ 18 164 5 907 33.28% 6 003 33.05%
   ZUBIN POTOK 8 535 2 415 28.75% 2 940 34.45%
   ZVEÇAN 9 229 2 957 32.61% 3 169 34.34%
   MITROVICË E VERIUT 22 055 6 275 28.79% 6 617 30.00%
  57 983 17 544 30.79% 18 729 32.30%

Në orën 19:30 mbahet konferenca e katërt e KQZ-së lidhur me mbylljen e vendvotimeve, pjesëmarrjen në zgjedhje deri në orën 19:00 si dhe për ecurinë e procesit zgjedhor.